18.03.2021. Lekar specijalista opšte medicine, Marija Mitrašinović, članica Srpske napredne stranke, izabrana je danas za novu predsednicu Skupštine opštine Batočina, nakon podnete ostavke dosadašnje predsednice Nevene Mitić. Lokalni parlament je danas održao svoje peto po redu zasedanje, a izbor nove predsednice podržalo je 18 odbornika iz SNS, SPS-JS i Zajedno za Batočinu. Jedan odbornik je bio protiv, dok 10 odbornika nije prisustvovalo sednici. 
Čestitajući izbor novoj predsednici skupštine, prvi čovek batočinske opštine, Zdravko Mladenović je istakao da je ovo dobar primer kako se udruženim naporima može težiti zajedničkom cilju, a to je boljitak svih građana opštine Batočina.

           

„Nadam se da je ovo samo prvi korak ka tome da svi činioci političke scene u Batočini shvate da je političko jedinstvo preduslov za svaku vrstu napretka i da dobrobit svih naših građana mora biti jedan zajednički imenitelj svima nama, bez obzira na političku pripadnost. Od konstantnih političkih prepucavanja građani nemaju nikakvu korist, već samo štetu“, naveo je Mladenović u svom obraćanju, poželevši novoj predsednici parlamenta uspešan rad.